Auto Tax

automobilizam - novosti i artikli
Učinkovita LED rasvjeta na autu za veću sigurnost

Učinkovita LED rasvjeta na autu za veću sigurnost

LED kao tehnologija već dugi niz godina napreduje i usavršava se. Veliki proboj ove tehnologije vidljiv je u kućanstvima gdje su rasvjetna tijela s ovom tehnologijom sve popularnija i postaju dio jako velikog broja domova. No, osim u kućanstvima, LED u raznim oblicima se koristi i u automobilskoj industriji.

Donedavno su razne LED sijalice za auto bile rezervirane isključivo za luksuznije modele, no danas se mogu pronaći i u klasičnim modelima. Razlog tome je njihova sve pristupačnija cijena, ali i vozači su shvatili brojne prednosti nad klasičnim auto sijalicama.

Vrste LED sijalica za auto 

Današnji automobili mogu posjedovati razne vrste LED sijalica i to na raznim mjestima. Neke od vrsta koje se ugrađuju u prednja svjetla su:

  • H7 LED
  • H4 LED
  • H1 LED
  • H3 LED 
  • H11 LED

Također, u unutrašnjosti automobila se također mogu koristiti različite vrste, ali najčešće se koristi T10 sijalica. Bitno je naglasiti da nije svaka vrsta prilagođena svakom modelu automobila pa je potrebno pripaziti prilikom kupnje kako biste kupili odgovarajuću vrstu.

Brojne prednosti H7 LED sijalice za auto

Jedan od modela koji odgovara u veliki broj automobila su H7 LED sijalice za auto. One se koriste za glavna svjetla koja služe za osvjetljavanje ceste. Mogu dolaziti tvornički ugrađene u automobil, a postoji i mogućnost da ih kasnije ugradite. Prednosti koje nude u odnosu na klasične halogene sijalice su brojne, a neke od njih su:

  • Puno veća učinkovitost
  • Dugotrajnost
  • Bolja osvjetljenost prostora

Sve ove prednosti imaju veliku ulogu za sigurnost u vožnji, ali i za ekonomsku isplativost, odnosno, dugoročno možete očekivati uštedu.

Veća učinkovitost LED rasvjete

LED sijalice za auto, poput gore navedenih ili kao primjerice H4 LED sijalice, puno su učinkovitije od klasičnih halogenih sijalica. To znači da za razliku od njih ne rasipaju puno energije na samo zagrijavanje sijalice, već isključivo za ono za što su i namijenjene, odnosno za proizvodnju svjetla. Samim time, iako imaju deklariranu puno manju snagu od halogenih, puno je bolje iskorištavaju te su zbog toga i puno učinkovitije.

H7 LED sijalice za auto

Zbog toga i bolje dugoročno utječu na okoliš jer nema tolikog rasipanja topline i to je još jedan od čimbenika koji bi se svako trebao spomenuti kada je u pitanju LED rasvjeta na automobilima.

Dugotrajnost LED H7 sijalica za auto

Još jedna od velikih prednosti LED H7 sijalica za auto je i njihova dugotrajnost. One bi trebale trajati puno duže od halogenih, no sve to ovisi o učestalosti vožnje i još nekim drugim čimbenicima. Teško je dati konkretnu procjenu vijeka trajanja, no možete biti sigurni da će one jako dugo trajati.

H7 LED sijalice za auto

Samim time možete očekivati i dugoročnu uštedu pri kupnji auto sijalica. Naime, tijekom istog vremenskog perioda, ako imate halogene sijalice, morat ćete ih zamijeniti više puta nego ako posjedujete primjerice auto H7 LED sijalice. 

Bolja osvjetljenost

LED sijalice za auto karakterizira i bolja osvjetljenost prostora. Ovdje se ne misli samo na osvjetljenost ceste ispred automobila, već i na osvjetljenost sa svake strane. To uvelike utječe na poboljšanu sigurnost pri vožnji. Jer, ne samo da će vozač puno bolje i brže uočavati stvari na cesti i uz cestu, puno bolje i brže će ga uočiti vozači koji mu dolaze u susret.

Samim time osiguravate veću sigurnost za sebe kao vozača i ostalih putnika u automobilu, ali i veću sigurnost svih ostalih sudionika u prometu.

Kupite automobilsku opremu online

LED sijalice za auto spadaju u sve popularnije dijelove automobilske opreme za koju se vozači odlučuju. Danas postoje brojne lokalne trgovine s autoopremom i autodijelovima. No, u njima je ponekad teško pronaći baš ono što vam je potrebno ili je potrebno da posjetite više takvih trgovina. Srećom, kupnja možete biti puno jednostavnija ako se odlučite za web trgovine.

U njima možete pronaći vrlo veliki asortiman automobilskih LED sijalica za razne modele. Isto tako, možete očekivati i da ćete pronaći sve popularne vrste, kao što su primjerice auto H4 LED sijalice. Kupnja u nekim takvim web trgovinama još je više olakšana jer možete odabrati svoj konkretan model automobila i nakon toga će vam biti prikazane samo one LED sijalice za auto koje odgovaraju upravo vašem modelu automobila. Tako ćete puno brže pronaći željeni proizvod te ga možete naručiti i pričekati da vam stigne na kućnu adresu. Nemate li dovoljno iskustva s autoelektrikom, pronađite nekog autoelekričara koji će vam brzo i kvalitetno zamijeniti LED sijalice na automobilu.