Auto Tax

automobilizam - novosti i artikli
Kvalitetne žarulje na autu puno znače

Kvalitetne žarulje na autu puno znače

Vozite li se često automobilom u noćnim uvjetima ili u uvjetima slabije vidljivosti, primjerice po kiši, magli i slično, vjerojatno ste i sami svjesni koliko je tada bitna rasvjeta na auto. I to ne samo za vas, da biste vi bolje vidjeli cesti, već i za druge sudionike u prometu, kako bi vas oni vidjeli iz što veće udaljenosti. 

A kako bi vam rasvjeta na automobilu bila što učinkovitija, bitno je da imate kvalitetne žarulje za auto. Moguće su razne vrste, no kao i u raznim drugim sferama, LED rasvjeta se također uvukla u automobilsku industrija i danas predstavlja jedan od boljih izbora.

LED žarulje za auto
LED žarulje za auto danas se mogu pronaći na brojnim novim modelima zato što imaju brojne prednosti u odnosu na halogene auto žarulje.

Prednosti LED rasvjete kod vožnje auta

LED žarulje za auto danas se mogu pronaći na brojnim novim modelima zato što imaju brojne prednosti u odnosu na halogene auto žarulje. Neke od najistaknutijih prednosti svakako su:

  • Dugotrajnost
  • Bolje osvjetljavanje
  • Bolja učinkovitost u odnosu na druge vrste

Mnogima je dugotrajnost najbitnija stavka i samo zbog toga će se odlučiti za ovu vrstu. Naime, tehnologija izrade omogućila im je da traju puno duže od klasičnih auto žarulja pa jednom kada ih zamijenite, nećete ih tako skoro morati opet mijenjati. Tražite li autodijelove online, one su nešto što je vrlo lako dostupno i pronaći ćete ih gotovo u svakoj web trgovini.

Različite vrste LED žarulja za auto

Ono po čemu su LED žarulje za auto također karakteristične je više različitih modela. Naravno, ne odgovaraju svi modeli svakog modelu automobila. Najčešće ćete na pakiranjima pronaći oznake poput:

  • H7
  • H4
  • H1 itd.

Svaki od tih modela može se ugraditi na određeni model automobila. Mnogi niti ne znaju koji model im odgovara, no taj podatak vrlo lako možete i sami pronaći. U većini slučajeva ćete ga pronaći u knjižici vozila, a ako ne uspijete, Google je vaš prijatelj i vjerojatno ćete tako pronaći odgovor. Trgovina s autodijelovima kojih ima u brojnim gradovima također vam može biti od koristi jer možete prodavača pitati za savjet. Prodavači tako često imaju posebne knjižice u kojima su navedene marke auta s pripadajućim vrstama žarulja koje se u njih mogu ugraditi.

H7 LED žarulje za auto
Iako su dostupne razne varijante, danas se mnogi proizvođači odlučuju upravo na svoje modele ugraditi H7 LED žarulje za auto.

Veća početna investicija u autoopremu

Žarulje za automobil spadaju u autoopremu u koju se svakako isplati uložiti nešto više novca jer ćete tako utjecati i na svoju i tuđu sigurnost u prometu. Odlučite li se pak za LED varijantu, očekujte da ćete na početku morati izdvojiti nešto više novca jer su one generalno nešto skuplje od onih koje su još uvijek najrasprostranjenije, odnosno halogene. No, kao što je već ranije navedeno, ta investicija će vam se zasigurno kasnije itekako isplatiti.

Možete očekivati da će vam one dulje trajati, a ujedno će vam i puno bolje osvjetljavati cestu. Također, drugi vozači će vas moći uočiti s još većih udaljenosti što svakako ima utjecaja na opću sigurnost u prometu.

H7 LED žarulje na brojnim današnjim automobilima

Iako su dostupne razne varijante, danas se mnogi proizvođači odlučuju upravo na svoje modele ugraditi H7 LED žarulje za auto. One nude sve prednosti LED rasvjete. Prije svega, očekujte odličan snop svjetlosti pri upaljenim kratkim svjetlima. Taj snop će biti puno dulji i širi od snopa svjetlosti halogenih modela. To će vam omogućiti da puno bolje vidite i prostor s lijeve i desne stane auta. A to je vrlo bitno za vožnju u nepovoljnim vremenskim uvjetima kada je vidljivost loša.

Online trgovine s autodijelovima su danas postale gotovo standard na internetu.

Veliki izbor autodijelova na internetu

Online trgovine s autodijelovima su danas postale gotovo standard na internetu. Sve ih je više te nude vrlo bogati asortiman. Ono po čemu se izdvajaju od klasičnih su opcije pomoću kojih ćete puno lakše pronaći točno ono što vam je potrebno. Primjerice, klasična trgovina s autodijelovima zbog prostora često nudi puno manji izbor. Pa ćete ponekad morati obići više njih kako biste pronašli ono što vam je potrebno. 

Isto tako, online varijanta je posebna i po tome što ćete kod većine morati odabrati 3 podatka:

  • Marku svog auta
  • Model
  • Godište

Na temelju toga će vam se prikazivati samo oni autodijelovi koji su potpuno kompatibilni s vašim vozilom. Na taj način nećete gubiti puno vremena na potragu za onim što vam je potrebno. Dodamo li svemu tome i česte popuste, ogroman izbor, različite mogućnosti plaćanja, nije niti čudno da se sve više vozača odlučuje upravo na ovaj način kupnje.