Auto Tax

automobilizam - novosti i artikli

Odlučite se između gumenih i tekstilnih tepiha za auto

Tepisi za auto jedan su od onih dodataka koji mnogi poistovjećuju sa serijskom opremom automobila. Proizvođači ili trgovci gotovo uvijek uz automobil poklanjaju i tepihe. Tepisi za auto tako često imaju utisnut i njihov logo kao reklamu. Mnogima su ti tepisi za auto jedini koje imaju, odnosno ne mijenjaju ih do prodaje automobila. No, tepisi za auto bi se trebali ipak češće mijenjati jer se s vremenom u njih zavuče jako puno prljavštine koju je gotovo nemoguće očistiti.

Vrste tepiha za auto

Tepisi za auto mogu se pronaći o kupiti u dva oblika, ovisno o materijalu od kojeg su izrađeni. Tako se možete odlučiti za tekstilne i gumene tepihe. Tekstilni tepisi razlikuju se u gustoći tkanja pa postoje oni koji imaju glađu i oni koji imaju grublju površinu. Najjednostavnije se čiste usisavačem. No, ukoliko ih ne čistite redovito, prljavština će se zavući duboko u tepihe i jako teško ćete ih očistiti. Izgledom su atraktivniji od gumenih tepiha i osim što će biti funkcionalni, biti će i odličan estetski dodatak.

Gumeni tepisi nisu toliko atraktivnog izgleda, no mnogi se svejedno odlučuju za njih upravo zbog lakoće čišćenja. Ako nisu jako zaprljani, možete ih jednostavno oprati mlazom vode, a u slučaju većeg zaprljanja, možete koristiti i neki šampon za tepihe ili automobil. Vrlo su postojani i neće im smetati različite vremenske prilike, poput velikih vrućina ili hladnoće. No, pripazite prilikom kupnje i nemojte se odmah odlučiti za one najjeftnije. Takvi tepisi su u većini slučajeva izrađeni od gume manje kvalitete pa postoji mogućnost da ćete još dugo osjećati taj neugodni miris gume svaki put kada sjednete u automobil.

tepisi-unutra

Tepisi za auto se još mogu podijeliti i na univerzalne i tipske. Univerzalni su namijenjeni bilo kojem tipu automobila pa će u nekima savršeno pristajati, dok će u ostalima biti nešto kraći ili duži. Tipski tepisi za auto namijenjeni su točno određenom tipu automobila pa kada te tepihe postavite u automobil, savršeno će pristajati.

Tržište

Univerzalni tepisi za auto mogu se pronaći na raznim mjestima, od benzinskih postaja, supermarketa pa čak i do nekih manjih dućana. Tipski tepisi za auto uglavnom se prodaju u specijaliziranim trgovinama s autodijelovima. Neke trgovine čak nude mogućnost izrade tepiha po vašoj želji pa možete izabrati njihovu boju, dizajn i oblik.

Pročitajte novu objavu na temu “Tipski tepisi za auto“.

Možda je sad vrijeme, da se nabave novi krovni nosači? Ako je tako, prečitajte više o tome.