Auto Tax

automobilizam - novosti i artikli
Odaberite ispravnu veličinu cerade za auto

Odaberite ispravnu veličinu cerade za auto

Svi vozači auta koji nisu te sreće da ga mogu parkirati u nekoj garaži ili u nekom drugom zatvorenom prostoru, često strepe u kakvom stanju će ih auto dočekati. Postoje brojni utjecaji koji mogu utjecati na štetu na autu. Najčešći uzrok su vremenske nepogode, primjerice tuča. Osim tuče, jak vjetar može zrakom nositi razne predmete, može uzrokovati pad grana i slično. Sve to može napraviti popriličnu štetu na vašem autu. No, cerada za auto može vas vrlo jednostavno riješiti te strepnje za auto.

Cerada za auto u više veličina

Ako ste odlučili da je cerada za auto odlična opcija za vaš auto koji parkirate na otvorenom, sigurno niste pogriješili. Prilikom kupnje morate samo pripaziti kako biste kupili odgovarajuću veličinu. U pravilu, cerada za auto je dostupna u nekoliko različitih veličina koje odgovaraju dimenzijama vašeg auta.

Mnogi prilikom kupovine nisu sigurni u to koja im je veličina potrebna, ali uvijek se za pomoć možete obratiti prodavaču. Oni u trgovinama imaju podatke o svim markama auta te o tome koja cerada za auto je odgovarajuća. U slučaju da kupujete bez tih podataka, mogli biste kupiti preveliku ili premalu ceradu za auto.

Problem pri kupnji neodgovarajuće veličine

Kupovina premale cerade za auto očitovat će se u nemogučnošću njezinog postavljanja na auto. Možda ćete ju teškom mukom i navući, ali time riskirate da ju poderete i oštetite. U slučaju kupovine prevelike cerade za auto, jednostavno ćetu ju postaviti na auto, no ona neće pružati adekvatnu zaštitu. A osim toga, postoji mogućnost da će ju jak vjetar maknuti s auta te će time vaš auto opet biti podložan oštećenju.

Postavljanje i skidanje

Cerada za auto se vrlo jednostavno postavlja. Vjerojatno ćetu ju dobiti zapakiranu u posebnu torbu. Potrebno ju je izvaditi iz torbe i izravnati. Nakon toga ju je potrebno prebaciti na auto, pritim pazeći da ste ju okrenuli na dobru stranu. S donje strane pronaći ćete elastične trake pomoću kojih ćete ju pričvrstiti na auto. Kada ju želite skinuti, jednostavno ovaj proces ponovite suprotnim redoslijedom. Bitno je samo napomenuti da se cerada za auto mora postaviti na suhi auto, stoga ne čekajte da počne nevrijeme nego to učinite na vrijeme. U suprotnom bi se mogla zalijepiti za lim i bit će ju teško skinuti.