Auto Tax

automobilizam - novosti i artikli
Cerade za auto pružiti će odličnu zaštitu vašem automobilu

Cerade za auto pružiti će odličnu zaštitu vašem automobilu

Cerade za auto spadaju u dodatnu automobilsku opremu. Ne može ih se vidjeti prečesto na autima jer nisu tolike popularne. Problem je što se mnogi za njihovu kupnju odlučuju tek nakon što im se dogodi neka nezgoda na autu. Tako da prije kupnje cerade za auto već imaju i veći trošak popravka auta koju su mogli izbjeći pravovremenom kupovinom cerade.

Funkcije

Cerade za auto imaju jednu osnovnu funkciju, a to je zaštita auta od bilo kakvih vanjskih utjecaja. Iako ljudi cerade za auto kupuju najviše zbog zaštite od tuče, one se koriste i da bi zaštitile auto od raznih drugih stvari. Onima koji ostavljaju auto parkiran jako blizu ceste, vjerojatno su poznata sitna oštećenja uzrokovana kamenčićima. Naime, često se na cesti nalaze kamenčići koji nošeni vjetrom nakon prolaska auta znaju oštetiti lim automobila. Osim toga, one koji parkiraju auto blizu stabala, možda je ponekad na autu dočekala otpala grana. Također, smola koja kapa s drveta može padati po autu i zbog visoke temperature se može jako zalijepiti za lim pa ju je poslije teško skinuti. Sve te nezgode moći ćete izbjeći postavljenjem cerade za auto.
cerada-za-auto

Kako bi cerade za auto bile pravilno postavljenje i pružale optimalnu zaštitu, morate se i pridržavati nekih pravila. Kao prvo, morate ih uvijek postaviti na suh auto. U suprotnom, one se lako mogu zalijepiti za lim auta i kasnije ćete ih teško skinuti. Također pripazite da ste ceradu okrenuli u pravu stranu. To ćete vrlo lako prepoznati jer cerade za auto imaju pojačane dijelove koji dolaze na osjetljiva mjesta. Uglavnom se radi o vjetrobranskom i stražnjem staklu.

Veličine i postavljanje

Cerade za auto dostupne su u nekoliko veličina, ovisno koji tip auta posjedujete. Uglavnom se radi o 4 veličine, M, L, XL i XXL. Ukoliko niste sigurni koju veličinu odabrati, savjetujte se s prodavačem.

Nakon što ste odabrali pravu veličinu, preostaje vam samo postaviti je na auto. Taj proces vrlo je jednostavan. Cerade za auto s unutarnje strane imaju elastične trake koje samo morate učvrstiti na pripadajuća mjesta na vašem autu. Nakon što ste to učinili, uvjerite se da je sve sjelo na svoje mjesto kako prilikom jakih naleta vjetra ne bi došlo do sklizanja cerade s auta.

Na isti način kao što cerada zaštiti auto iz vani tipski automobilski tepisi zaštite njegovu unutrašnjost.