Auto Tax

automobilizam - novosti i artikli
Auto tepisi kao dekoracija interijera

Auto tepisi kao dekoracija interijera

Higijena automobila veoma je važna i ona je prva stvar koja će svakome upasti u oko nakon sjedanja u vaš automobil. Nebitno o tome kako vam je automobil lijep i čist izvana, ukoliko iznutra ne izgleda čisto vjerujemo kako putnicima koje vozite vožnja neće biti sasvim ugodna.

Upravo zbog toga auto tepisi su veoma važni kod održavanja čistoće automobila, jer upravo mjesta gdje se stavljaju noge budu najprljavija.

Auto tepisi lako se čiste

Umjesto da svakodnevno vaš auto morate usisavati od kojekakvih mrvica koje vaši putnici pokupe po putu, auto tepisi (www.withcar.hr) lako se čiste. Samo ih izvadite iz automobila i otresite u zid, te će mrvice s njih i nečistoće nestati. To je puno lakše od svakodnevnog zavlačenja s usisavačem u auto i čišćenja teško dostupnog poda. Također, postoje i razne vrste auto tepiha, a najpopularniji su zasigurno gumeni. Kupovina tekstilnih tepiha i nema previše smisla, jer je za njihovo čišćenje potrebno usisavanja kao i kod automobila bez tepiha. Također oni su podložniji oštećenjima i rok trajanja im je znatno manji od gumenih.

Gumeni auto tepisi

Ono što ove tepihe čini toliko popularnima je lagano održavanje i funkcionalnost. Oku i ne toliko ugodni, no prema namjeni najbolji auto tepisi zasigurno su gumeni. Tijekom kišnog vremena nakon sjedenja u automobilu, gumi autotepisi za auto lagano se može izvući iz automobila i istresti van, dok kod tekstilnih tepiha potrebno je njihovo sušenje. Također čišćenje gumenih tepiha je puno lakše nego onih tekstilnih, laganim lupanjem u zid sve mrvice će pasti s njega. S vremena na vrijeme preporučuje se i pranje gumenih tepiha koje je također veoma jednostavno i ovi auto tepisi se veoma brzo suše.

Osim što štite vaš automobil od nečistoća, auto tepisi mogu poboljšati izgled interijera vašeg automobila. Danas se može naći svakakvih auto tepiha, raznih boja i oblika, a o tome za koji ćete se vi odlučiti ovisi i model vašeg automobila i vaš osobni ukus. U svakom slučaju auto tepisi će poboljšati interijer vašeg automobila.