Auto Tax

automobilizam - novosti i artikli
Učinkovitija rasvjeta za automobile

Učinkovitija rasvjeta za automobile

Brojni dijelovi na automobilu su kroz godine doživjeli niz tehnoloških promjena, uglavnom na bolje. Tehnologija napreduje, a brzi razvoj se može primijetiti i u automobilskoj industriji. Tako se danas u automobilima mogu pronaći dodaci koji su do prije nekoliko godina bili gotovo nezamislivi. Neki od njih namijenjeni su za zabavu, drugi su su više usmjereni na sigurnost vozača i ostalih putnika.

H7 led žarulje
H7 LED žarulje trebale bi imati barem 4500 lumena

Mnogi vozači zanemaruju važnost rasvjete svog automobila, a ona je vrlo bitna za sigurnost na cesti. Upravo zbog toga se danas u automobile sve više ugrađuju LED svjetla, poput H7 led žarulja, koja su se pokazala mnogo bolja i energetski učinkovitija.

LED tehnologija u autoindustriji

LED tehnologija je već duže vrijeme prisutna u kućanstvima. Smata se energetski učinkovitom te je samo bilo pitanje vremena kada će se početi koristiti i u moćnoj automobilskoj industriji. Dugo vremena su Xenon žarulje smatrate najboljom alternativom, ali danas se sve više koristi upravo LED rasvjeta, posebice energetski učinkovite H7 LED žarulje.

Naravno, ovisno o marki, odabrat ćete H7 LED žarulje za auto. One ne odgovoraju baš za svaki model, već samo za pojedine. No, u slučaju da vam one ne odgovaraju, uvijek možete potražiti neke druge modele.

Prilikom kupnje u Silux.it web shopu bitno je obratiti i pozornost na broj lumena. H7 LED žarulje trebale bi imati barem 4500 lumena, kako bi bile optimalne za korištenje. Ispravna kupovina utječe na mnoge aspekte u vožnji. Primjerice, mnogi vozači nisu niti svjesni da kupnjom ove nove generacije žarulja izravno utječu i na smanjenje potrošnje goriva.