Auto Tax

automobilizam - novosti i artikli
Rezervni dijelovi za automobile po najboljim cijenama

Rezervni dijelovi za automobile po najboljim cijenama

Mnogi se vozači odlučuju za kupnju rabljenih auto dijelova što se ponekad može pokazati vrlo neučinkovitim. Rezervni dijelovi za automobile su ipak bolja opcija, jer su novi i nekorišteni, te se uz njih nerijetko dobiva i garancija. Jako je teško znati u kakvom je zapravo stanju neki rabljeni dio i koliko će dugo potrajati u vašem vozilu. Osim izuzetno sačuvanih i gotovo novih rabljenih dijelova, vrlo je nesigurno kupovati rabljene dijelove.

Rezervni dijelovi za automobile
Hladnjak.klime

Najsigurniji rabljeni dijelovi su oni koji nisu povezani uz rad automobila već uz njegov kozmetički izgled. To su npr. zvučnici, klima za auto i slično, jer njihovim kvarom se ne ometa direktno vožnja i funkcionalnost samog automobila.

Provjerite rad termostata kako bi spriječili oštećenje motora

Jedan od bitnih dijelova vašeg automobila je termostat. Termostat je dio motora koji je posebno bitan zimi, jer regulira temperaturu motora, a samim time omogućuje njegov pravilni rad. Idealna temperatura motora nije niti visoka, niti niska. Zbog jedne će se trošiti više goriva,a zbog druge smanjiti učinkovitost motora, što može zagaditi i okoliš. Termostat je bitan jer stvara idealnu radnu temperaturu motora – to je ventil koji stvara ili zatvara sustav hlađenja, te tako regulira temperaturu motora.

Kako radi termostat

Ispravnost termostata je vrlo lako provjeriti. Kada stavite ruku na gumeno crijevo koje ide iz motora prema hladnjaku ono se kod hladnog motora mora početi jako brzo zagrijavati. Ako se to ne dogodi i crijevo je hladno bez obzira što motor već dugo radi, tada znamo da termostat ne radi ispravno. Brza izmjena termostata spriječit će veću štetu i kvarove koji mogu doseći iznimno visoke iznose.