Auto Tax

automobilizam - novosti i artikli
Motoristička i motokros oprema

Motoristička i motokros oprema

Proljeće i ljeto omiljena su godišnja doba svakog motorista, jer im niz sunčanih i suhih dana omogućavaju im dugotrajne vožnje. Ljubitelji motora najčešće su veoma povezani s motorima i vole vožnju više od ljubitelja automobila, a upravo zbog toga što su veoma izloženi mogućim ozljedama i nalaze se na otvorenom, bitno je da je motoristička oprema koju koriste kvalitetna. Ako vam je potrebna moto oprema i niste sigurni što sve spada u nju, te gdje je kupiti, sve to možete saznati u nastavku teksta.

Što je sve motoristička oprema?

Svi dodatci za motor ili dodatci za vozača su motoristička oprema. Neki od najpoznatijih su naravno motoristička kaciga, motorističke jakne i motorističke rukavice, a osim njih motoristička oprema može biti i cerada za motor, dodatni retrovizori ili pak pojas koji štiti bubrege. Vjerojatno najpopularniji dodatak za motor koji imate prilike često vidjeti je dodatna kutija za motor koja će vam omogućiti da pohranite više stvari od standardnog malog mjesta za stvari.

Kvaliteta je veoma bitna

Kod moto opreme koju koristi vozač veoma je bitna kvaliteta. Motoristička kaciga, jakne i hlače mogu vam spasiti život i iako nitko ne razmišlja o tome da će se njemu dogoditi nesreća, veoma je bitno da budete spremni na sve situacije. Na motoru se nalazite vani i u slučaju pada možete se teško povrijediti. Stoga neka vam na prvom mjestu bude što opreznija i sigurnija vožnja motora, a na drugom mjestu zasigurno vam mora biti što kvalitetnija oprema koja vam može pomoći u slučaju nezgode.

Kaciga za motor spašava život

Pad s motora može biti veoma nezgodan i opasan, te i najmanji udarac može biti koban. Upravo zbog toga uvijek morate nositi kacigu koja će vam zaštititi najranjiviji dio tijela. Imajte na umu da vožnja bez kacige nije sigurna i zato što vam vjetar puše u oči i ometa vid. Nikako se ne biste trebali opuštati u vožnju motora bez kacige, te kaciga za motor kao glavna motoristička oprema mora biti što kvalitetnija kako u slučaju udarca ne bi pukla, već zaštitila glavu.

Motoristička jakna i hlače su također bitne

Koliko puta ste vidjeli motorista u kratkim hlačama ili majici i pomislili kako se može jako ozlijediti u slučaju pada? Vjerujemo mnogo, stoga nemojte biti jedni od njih. Kako biste bili što bolje zaštićeni veoma je važna kvalitetna motoristička oprema, a osim kacige koju smo već nabrojali, pojas za bubrege, te moto jakna i hlače su veoma bitni. Kod pada s motora može se desiti da klizite po asfaltu i ako niste prikladno obučeni riskirate teže ozljede.

Motorističke rukavice potrebne su vam za zimu, a neće biti ni na odmet za duge ljetne vožnje. Iako vam to možda sada zvuči suludo, po ljeti morate nositi rukavice što zbog boljeg gripa (kojeg znoj otežava), te zbog sunca od kojeg vam ruke mogu izgorjeti. Najpopularnije su kožne rukavice, koje se odlično slažu u kompletu s jaknom i hlačama.

Gdje kupiti motorističku opremu?

Budući da je moto oprema nije namijenjena svima i dućana s njom je veoma malo. U raznim trgovačkim centrima veoma teško ćete pronaći dućan specijaliziran za ovu vrstu opreme, te upravo zbog toga kupnja putem interneta može vam biti spas. Na internetu postoje mnoge web trgovine u kojima se prodaje jeftina motoristička oprema, a oduševit će vas širokim asortimanom proizvoda i odličnim cijenama. Nemojte štedjeti i birajte što kvalitetniju opremu kako biste bili što sigurniji na vašem ljubimcu na dva kotača!

Motokros oprema je obavezna

Motokros oprema nije puno različita od normalne, no upravo zbog opasnosti same off road vožnje puno je bitnija njena kvaliteta i sigurnost. Ono na što biste trebali najmanje obraćati pažnju je izgled. Motokros oprema će u većini slučajeva već nakon malo vremena vožnje biti vrlo prljava, te izgled nije ono na što proizvođači usmjeruju svoju pažnju. Zbog veće opasnosti pada, veoma je bitno da motokros oprema bude što kvalitetnija kako biste se osjećali sigurnije tijekom vožnje i zaštitili u slučaju pada.

Motokros oprema teško je dostupna u dućanima i najbolji način da pronađete ono što tražite su razne internet trgovine. Na internet trgovinama možete pronaći širok asortiman i nevjerojatne cijene. Odaberite koja motokros oprema vam je potrebna, dodajte ju u košaricu na nekom web shopu, platite i čekajte da vam je dostavljač dostavi na kućnu adresu!