Auto Tax

automobilizam - novosti i artikli
Iskoriste krov automobila za prijevoz stvari

Iskoriste krov automobila za prijevoz stvari

Danas se mnogo ljudi odlučuje za kupovinu manjih kompaktnih automobila. Neki se za njih odlučuju zbog izgleda, neki zbog jednostavnosti vožnje po gradu, neki zbog cijene. No, takvi automobili često imaju i jedan nedostatak o kojem mnogi ne razmišljaju prilikom kupovine, a to je mali prtljažni prostor. Većinu vremena vam to neće predstavljati problem, ali prilikom odlaska na odmor ili na duži put, vjerojatno će vam nedostajati prostora. Rješenje za to može biti ugradnja krovne kutije, no da biste bilo što postavili na krov, potrebni su vam krovni nosači.

Krovni nosači su dio serijske opreme nekih automobila

Kao što je i ranije spomenuto, želite li, primjerice, postaviti krovnu kutiju na krov vašeg automobila, krovni nosači su nephodni. Kupujete li automobil novije proizvodnje, vrlo je vjerojatno da ćete ih dobiti, odnosno da će već biti montirani na automobilu. Tada vam samo preostaje kupovina neke odgovarajuće krovne kutije i lako postavljanje. Krovna kutija se na krovne nosače postavlja na za to predviđena mjesta i nakon toga se zaključa kako ne bi mogla ispasti i kako ne bi mogla biti ukradena.

U slučaju da vaš automobil nema krovne nosače, morat ćete ih kupiti. Postoje univerzalni i tipski krovni nosači. Univerzalni odgovaraju na svaki model automobila, dok su tipski prilagođeni svakom pojedinom modelu. Ako ih planirate koristiti isključivo na jednom automobilu, onda su tipski svakako odlična opcija. Želite li ih pak često skidati i koristiti na više automobila, bolje je odlučiti se za univerzalne.

Ostale funkcije krovnih nosača

Kada su krovni nosači na krovu automobila, imate mogućnost korištenja raznih zanimljivih dodataka. Osim već ranije spomenute krovne kutije, u zimsko vrijeme se na njima često mogu vidjeti i nosači za skije. Oni služe kako bi se na njima mogle jednostavno prevoziti skije. Ljeti je pak situacija nešto drugačija i tada se na njima najčešće mogu vidjeti i nosači za bicikle. Pomoću njih se vrlo jednostavno može prevoziti jedan ili više bicikala na odredište. Osim tih klasičnih dodataka, postoje i još određeni specijalni dodaci koji se mogu montirati i pomoću kojih se mogu prevesti razne posebne stvari. U svakom slučaju, krovni nosači će biti odličan dodatak na vašem automobilu koji će vam vjerojatno u neko vrijeme zatrebati.